Site Overlay
Tosti van de BBQ

Tosti van de BBQ

Tosti van de BBQ. Zodra de zon zich laat zien en de geur van de barbecue de lucht vult, weet je dat het tijd is voor iets onweerstaanbaar lekkers. En wat is er nu beter dan een klassieke tosti, maar dan met een twist: bereid op de barbecue? Lees verder voor een smaakvolle ontdekkingstocht hoe jij de perfecte tosti van de BBQ maakt, inclusief tips en variaties die je smaakpapillen zullen prikkelen.

Het unieke van een tosti van de barbecue is de rokerige smaak die je met een normale tosti-ijzer of pan simpelweg niet kunt nabootsen. De lichte rooksmaak, gecombineerd met de knapperige buitenkant en gesmolten kaas van binnen, tilt je tosti-ervaring naar een geheel nieuw niveau.

Tosti van de BBQ

Tosti van de bbq is misschien wel het best bewaarde geheim voor iedereen die van gegrild eten houdt. Het combineert de knusheid van een traditionele tosti met de levendige smaken en het plezier van buiten koken.

Ingrediënten

4 sneetjes brood
8 plakjes kaas
Toppings naar keuze: tomaat, ham, pesto, etc.
Boter of olie om te smeren

Bereiding

  1. Zorg dat je barbecue goed heet is en de grill schoon is. Dit is essentieel voor een goede tosti.
  2. Smeer de buitenkanten van je brood in met een dun laagje boter of olie. Dit zorgt voor een goudbruin korstje. Beleg vervolgens het brood met kaas en jouw gekozen toppings.
  3. Plaats de tosti op de grill, direct boven de kolen voor een directe hitte of op het warmere gedeelte van een gasbarbecue. Gebruik aluminiumfolie of een tosti-ijzer om te voorkomen dat je tosti tussen de grill door valt.
  4. Laat de tosti langzaam garen en draai hem halverwege de tijd om voor een gelijkmatig resultaat. Houd het deksel van de BBQ zoveel mogelijk gesloten.
  5. Serveer je tosti van de BBQ met een frisse salade of een zelfgemaakte dipsaus voor de ultieme smaaksensatie.

Tips voor de perfecte BBQ tosti

  • Folie is niet alleen je beste vriend voor een schone BBQ, maar ook om je tosti’s gelijkmatig te verwarmen en te voorkomen dat ze aanbranden.
  • Niet alle kaas is geschikt voor de barbecue. Kies een kaas die goed smelt, zoals cheddar, mozzarella of goudse.
  • Experimenteer met verschillende toppings. Denk aan verschillende soorten vlees, groenten of zelfs fruit voor een zoete twist.
  • Het verschil tussen direct en indirect grillen kan groot zijn voor je tosti. Bij direct grillen wordt je tosti snel heet en krijgt het die heerlijke gegrilde textuur. Indirect grillen is meer geschikt voor een langzame garing.
Deel ons op social media