Site Overlay
Zoete BBQ rub

Zoete BBQ rub

Zoete BBQ rub is meer dan slechts een combinatie van kruiden en specerijen. Het is het geheime wapen dat een eenvoudig stuk vlees of groente kan transformeren in een culinair meesterwerk. Wanneer de zomerzon hoog aan de hemel staat en de geur van gloeiende kolen in de lucht hangt, is er niets beters dan je vlees of groenten die extra flair te geven met deze magische mix.

De roots van BBQ rubs vinden hun oorsprong in de diepe zuidelijke staten van Amerika, waar barbecuen niet zomaar een kookmethode is, maar een levensstijl. Door de jaren heen hebben deze rubs, waaronder onze zoete variant, de wereld veroverd. Waarom? Omdat ze een diepte van smaak toevoegen die je met marinades alleen niet bereikt.

Deze rub combineert het beste van twee werelden, de robuuste, hartige tonen van traditionele BBQ rubs met een vleugje zoetheid. Deze zoetheid karameliseert lichtjes op de grill, wat resulteert in een heerlijke, plakkerige buitenkant en een smaakexplosie bij elke hap.

Recept Zoete BBQ rub

Zoete BBQ rub, een verleidelijke blend van specerijen die zowel de zoetheid van suiker als de pittige en hartige tonen van verschillende kruiden omarmt. Het is de smaakvolle brug tussen dat gegrilde, rokerige aroma en een zacht zoet laagje dat bij elke beet smelt.

Ingrediënten

4 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel zout
1 eetlepel gemalen zwarte peper
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, als je van een beetje hitte houdt)

Bereiding

Neem een grote kom en voeg alle bovengenoemde ingrediënten toe. Zorg ervoor dat de bruine suiker klontvrij is om een gelijkmatige mix te garanderen.
Gebruik een lepel of een spatel om alle kruiden goed te mengen. Zorg ervoor dat de bruine suiker gelijkmatig wordt verdeeld door het mengsel om een consistente smaak te krijgen.
Probeer een klein beetje van de rub en pas de smaken naar wens aan. Voeg indien nodig meer suiker, zout, of specerijen toe.
Doe je zoete BBQ rub in een luchtdichte container om de versheid te behouden. Bewaar op een koele, droge plaats weg van direct zonlicht.
Wanneer je klaar bent om te grillen, breng de rub royaal aan op je vlees of groenten om elke hap te doordringen met die heerlijke, zoete en kruidige smaak.

Tips voor het inwrijven van vlees met deze rub

Oké, je hebt de rub. Hoe breng je het nu aan op je vlees?

  1. Zorg ervoor dat je vlees droog is. Dep het af met keukenpapier.
  2. Wees niet zuinig met je rub. Wrijf het goed in, zodat elke centimeter bedekt is.
  3. Nadat je het vlees hebt ingewreven, laat je het ongeveer 30 minuten rusten. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Hoe lang blijft de rub goed?

Bewaard in een luchtdichte pot, kan de zoete BBQ rub tot 6 maanden goed blijven. Controleer wel regelmatig op klontjes, die kunnen duiden op vocht in je pot.

Deel ons op social media