Site Overlay
Portobello op de bbq

Portobello op de bbq

Portobello op de bbq, een groot soort champignon die je perfect kunt bereiden op de barbecue. Anders dan andere paddenstoelen, die vaak niet echt groot zijn, kan deze paddenstoel zelfs op de barbecue gevuld worden, en dat is ook de bereiding die hieronder is gekozen.

Vullen geeft wat extra’s aan de portebello, maar de paddenstoelen kun je ook zo op de barbecue bereiden, met wat olijfolie en verschillende kruiden.

Overigens zijn paddenstoelen, en in het bijzonder deze portebello, erg geschikt als vleesvervanger en dus als vegetarische maaltijd.

Portobello kopen

Portebello’s kun je meestal niet kopen bij de supermarkt, of het moet echt een supermarkt zijn die wat groter is en dus ook een grotere groenteafdeling heeft.

Mogelijkerwijs wel op de markt of bij de groenteboer. Aangezien de paddenstoelen ook in Nederland gekweekt worden, kunnen ze het hele jaar door gekocht worden.

Bij aankoop horen de portobello’s er fris uit te zien, en horen ze ook fris te ruiken. Anders dan bij champignons, zijn de portobello’s meestal niet in plastic verpakt, en dat heeft voor het ruiken aan de paddenstoelen een groot voordeel.

Champignons zien er vaak in de supermarkt wat minder fris uit, en wat smerig. Als je dit ziet bij een portobello moet je ze gewoon laten liggen.

Wel is deze soort champignon vaak wat rijper, en daardoor zie je vaak aan de onderkant van de hoed wat sporen vrijkomen. Niets om je zorgen over te maken, het kan geen kwaad en kan gewoon gegeten worden.

Kruiden voor bij de portobello

Als je de portobello’s niet wilt vullen maar gewoon op de barbecue wilt grillen, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.

Doe er dan wel wat olijfolie over en snij voor wat extra smaak wat verse kruiden fijn, die je er vervolgens over strooit.

Welke kruiden kun je gebruiken?

Verse peterselie
Verse tijm
Verse bieslook
Verse salie

Hoe Portobello op de bbq barbecueën?

In dit geval vullen we de portobello, en er zijn nog talloze recepten voor andere vullingen mogelijk.

Ingrediënten

4 Verse Portobello’s
Zout en peper
Olijfolie
Parmezaanse kaan
Half zakje Pijnboompitten
1 Teentje Knoflook
Kleine Ui
Een halve Rode paprika
2 Plakken Ontbijtspek

Bereiding

  1. Snij de onderkant van de stelen van de portobello’s, en haal de rest van de steel eruit.
  2. Snij de stelen vervolgens fijn. Doe dit in een kom of schaal.
  3. Het ontbijtspek krokant bakken, en uit laten lekker op keukenpapier. In stukjes snijden of breken.
  4. Paprika en ui schoonmaken en klein snijden.
  5. Doe ontbijt spek, ui, en rode paprika in de kom, en voeg ook de pijnboompitten toe.
  6. Op smaak brengen met peper en zout.
  7. Vul de portobello’s met het mengsel en doe er wat Parmezaanse kaas over.
  8. Leg de portobello’s op de barbecue en grill deze in ongeveer 10 minuten.

Tips

Als je het vegetarisch wilt houden kunnen de portobello’s ook gevuld worden met bijvoorbeeld een mix van zongedroogde en verse tomaten.

Deel ons op social media