Site Overlay
Grillworst op de bbq

Grillworst op de bbq

Grillworst op de bbq, een worst die niet voor niets zo genoemd wordt. Een ideale worst om te grillen of te bakken in een pan, en dus ook ideaal voor op de barbecue.

Ook vaak het lievelingsvlees van onze kinderen, dus eigenlijk maak grillworst, of een andere soort worst, niet missen bij een gezellige barbecue met vrienden of familie en met kinderen.

We moeten er wel bij vertellen dat grillworst meestal bij iedere slager anders smaakt, en vaak ook bij iedere supermarkt. Iedereen die deze worst maakt heeft een eigen recept, en dus kun je de worst van de ene supermarkt heerlijk vinden, en de grillworst vand e slager maar zozo.

Het is ook relatief simpel om zelf grillworst te maken, mocht je een eigen recept en smaak willen creëren.

Grillworst kopen

Grillworst kun je bij de meeste supermarkten kopen, meestal verpakt in een plastic bakje, en natuurlijk bij de slager of op de markt.

De worst is bij alle leveranciers goed te noemen, en hoewel je zou denken dat de worst overal precies hetzelfde is, is dat niet het geval.

Je moet dus eigenlijk de worst een paar keer kopen, bij verschillende leveranciers, en dat eerst proeven. Want alleen zo kom je er achter bij wie de grillworst het lekkerste smaakt.

Welke marinade is mogelijk?

Als je worst op de barbecue bakt, dan wordt meestal de worst niet gemarineerd voor de tijd.

Wil je toch de worst marineren, neem dan een simpele zoete marinade. Die smaak meestal het beste bij de worst, en zorgt ook voor een wat krokante laag om de worst.

Saus voor bij de grillworst

Wat saus betreft kun je eigenlijk iedere willekeurige saus bij de grillworst gebruiken. Vaak zijn dat currysaus, ketchup, of mayonaise, en zeker bij kinderen.

Maar ook andere sauzen kunnen lekker bij de worst zijn, zeker als de saus vers gemaakt is.

Welke salade?

Dat is ook van toepassing bij salade, eigenlijk past iedere salade bij grillworst of andere worst. Toch worden vaak de drogere salade meer gewaardeerd.

Een salade met veel dressing dat op een bord ligt, is minder lekker als de grillworst in de dressing ligt.

Serveer nattere salades, dus met veel dressing, in een schaaltje naast het barbecuevlees of de worst, of serveer droge salades.

Hoe Grillworst op de bbq barbecueën?

Voor dit recept gebruiken we grillworst zonder marinade, maar wel met een beetje goede olijfolie.

Ingrediënten

4 Grillworsten
Olijfolie

Bereiding

  1. Eventueel kun je in de worst wat sneden maken, zodat de buitenkant krokant kan worden.
  2. Doe wat olie in een kom, en bestrijk hiermee de grillworsten. Niet dik, maar dun b bestrijken met een bakkwast.
  3. Leg de worsten voorzichtig op het heetste gedeelte van de barbecue.
  4. Regelmatig de worst omdraaien of een stukje verder draaien, maar dit doen we niet met een vork maar met een vleestang.
  5. Een dikkere grillworst heeft 10 tot 11 minuten nodig, een dunnere 5 tot 6 minuten. Met een vleesthermometer zou het vlees dan ongeveer 65 tot 70 graden moeten zijn.

Tips

Het kan erg lekker zijn om, nadat de grillworst gegrild is, om de worst met wat fijngehakte tijm te bestrooien.

Deel ons op social media