Site Overlay
Rode pesto maken

Rode pesto maken

Rode pesto maken, een pesto die niet zo vaak gebruikt wordt als de meer gangbare groene pesto, maar juist in combinatie met vlees en vis van de barbecue lekker kan zijn.

En dat komt omdat veel mensen deze pesto wat meer associëren met de zomer, want de rode kleur in de pesto komt natuurlijk van tomaten, en dat is een zomervrucht.

Hoewel natuurlijk bij ons het hele jaar door tomaten in de winkels te koop zijn, maar rode pesto wordt normaal gesproken gemaakt met zongedroogde tomaten.

Het is niet echt een saus, maar je kunt pesto natuurlijk wel als zodanig gebruiken. Daarnaast is het erg lekker om, in plaats van een marinade, vlees in te smeren met deze pesto en vervolgens te barbecueën.

Variaties

Normaal gesproken wordt rode, en groene pesto, gemaakt volgens een bepaald recept. De verschillende ingrediënten worden samen met de standaard olijfolie gemalen.

Dus je zou denken dat er weinig mogelijkheden zijn om wat aan dit recept toe te voegen of te veranderen. Toch zijn er wat variaties mogelijk.

Experimenteer bijvoorbeeld met:

  • Vervang de gedroogde tomaten eens door gedroogde rode paprika.
  • Maak de pesto een met gedroogde gele tomaten, die niet overal te kop zijn. Eventueel moet je de tomaten zelf drogen. Niet alleen een andere kleur, maar ook een andere smaak.
  • Meng eens wat stukjes rode paprika of habanero door de rode pesto tijdens het malen.

Hoe Rode pesto maken?

Er worden twee soorten gedroogde tomaten aangeboden, gewoon gedroogd en zongedroogd. Wat smaak betreft gaat onze voorkeur uit naar zongedroogde tomaten in de rode pesto.

Ingrediënten

Handje Basilicum
2 Gegrilde Rode paparika’s
1 Teentje Knoflook
20 Gram Parmezaanse kaas
40 Gram Zongedroogde tomaten
30 Milliliter Olijfolie

Bereiding

  1. Maak de knoflook schoon.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. De zongedroogde tomaten in stukken snijden.
  4. En ook de gegrilde rode paprika’s in stukken snijden.
  5. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine of blender, en maal alles fijn.
  6. Voeg langzaam de olijfolie toe, terwijl je blijft malen, totdat alle olijfolie in het mengsel is opgenomen.

Tips

Wat vaak bij groene pesto gebruikt wordt, smaakt ook heerlijk bij rode pesto. Voeg tijdens het malen geroosterde pijnboompitten, walnoten, of geroosterde pinda’s zonder zout toe.

Deel ons op social media