Site Overlay
Knolselderij op de bbq

Knolselderij op de bbq

Knolselderij op de bbq, een groente met een typische smaak, en perfect geschikt als bijgerecht van de barbecue.

Maar is wel één nadeel, want niet overal is deze groente al vroeg in de zomer te verkrijgen, want de knollen komen eigenlijk pas aan het einde van de zomer in de winkels, althans verse knolselderij.

Juist verse knolselderij doet het erg goed op de barbecue, waar de smaak goed past bij verschillende soorten gegrild vlees en worst.

Het is overigens ook meteen één van de meeste geliefde vegetarische gerechten van de barbecue, want ook zonder vlees kan dit erg lekker zijn.

Deze knolselderijsteak zal ook de komende zomer weer steeds vaker gevraagd worden, een soort van groen grillen als het ware.

Knolselderij kopen

Knolselderij hoort stevig te zijn, maar dat kan in de zomer soms een probleem zijn. De nieuwe oogst is er nog niet, en de oogst van verleden jaar begint wat slapper te worden.

Op zich kun je dergelijke knollen voor op de barbecue gerust gebruiken, maar vers en knapperig is vaak net even wat lekkerder als deze groente gegrild wordt.

Vanzelfsprekend mogen er geen rotte plekken aan de knol zitten, en mag eventueel blad dat er nog aan de knol zit, niet geel of verdort zijn. Blad moet dus nog groen zijn.

De knolselderij kun je het beste koel bewaren, maar de koelkast is net iets te koel. Dus een vorstvrij schuurtje of een kelder zijn een betere bewaarplek.

Als je een knol hebt aangesneden, dan is de koelkast wel een goede bewaarplek. Dek de snede dan wel af met vershoudfolie.

In de koelkast houdbaar tussen een week en tien dagen, in de kelder tot wel 3 weken.

Welke combinatie met groente of fruit?

Meestal wordt knolselderij in plakken gegrild op de barbecue, daar kun je allerlei andere groenten bij grillen, maar meestal wordt een knolselderijsteak niet met andere groenten geserveerd.

Hoe Knolselderij op de bbq barbecueën?

In dit recept grillen we de knolselderijsteak op een barbecue met deksel, en met een beetje zwarte peper.

Ingrediënten

1 Knolselderij
Vers gemaken Zwarte peper
Grof Zeezout
2 Eetlepels Olijfolie

Bereiding

  1. Snij blad en wortel van de knolselderij, en schil de knol zo dun mogelijk.
  2. Daarna snijden we de knol in plakken van ongeveer een centimeter. Te dik kan er voor zorgen dat de binnenkant wat minder gaar is.
  3. De plakken aan beide kanten met olijfolie bestrijken, en daarop naar smaal zwarte peper en zeezout strooien.
  4. Leg de plakken op de barbecue, niet direct boven de gloed maar er naast.
  5. Daar laat je de plakken ongeveer 25 tot 30 minuten liggen, maar halverwege wel een keer omdraaien.
  6. Verplaats de plakken naar boven de gloed, en grill de knolselderij een paar minuten.
  7. Omdraaien en de andere kant ook een par minuten grillen.

Tips

Overigens zijn de plakken gaar, als je op beide kanten van de plakken mooie grillstrepen ziet, van het rooster. En dan smaakt deze groente nog lekkerder.

Deel ons op social media