Site Overlay
Groentes Grillen op de Barbecue

De Kunst van verse Groentes Grillen op de BBQ

Voorbereiding is de Sleutel

Verse groenten grillen op de BBQ begint met een goede voorbereiding. Snijd je verse groenten in gelijkmatige stukken, zodat ze gelijkmatig kunnen koken. Niemand wil immers een halfrauwe courgette naast een perfect gegrilde paprika.

Een Schone Start

Een schone grill is essentieel voor het perfect grillen van groenten. Zorg ervoor dat je rooster goed schoon is voordat je begint – niemand wil een vleugje kip op hun sappige aubergine. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur en zorg ervoor dat je genoeg olie hebt om te voorkomen dat je groenten aan de grill blijven plakken.

Het Grillen zelf

Het grillen van groenten is een kunst op zich. Leg je groenten op het rooster en laat ze rustig sudderen. Maar pas op voor de gevreesde “verbrande randjes syndroom”. Groenten hebben de neiging om snel te verbranden, dus houd een oogje in het zeil en draai ze regelmatig om. Ze moeten knapperig zijn aan de buitenkant maar toch sappig en smaakvol aan de binnenkant.

De Smaakexplosie

De smaak van gegrilde groenten is ongeëvenaard. Denk aan die heerlijke rokerige smaak vermengd met de natuurlijke zoetheid van bijvoorbeeld maïs of de romige zachtheid van een gegrilde courgette. Het is als een smaakexplosie die zelfs de grootste carnivoren zal verrassen.

Het Gebruik van Extra Virgin Olijfolie

Een laatste touch die het verschil kan maken bij het grillen van groenten op de BBQ is het gebruik van een goede kwaliteit Extra Virgin Olijfolie (EVO). Deze hoogwaardige olie voegt niet alleen een heerlijke smaak toe aan de groenten, maar beschermt ze ook tegen uitdroging tijdens het grillproces. Druppel wat EVO over je groenten voordat je ze op de grill legt, en je zult merken hoe de smaken nog meer tot hun recht komen en de groenten een sappige glans krijgen. Besprenkel de groentens nog een keer met EVO zodra ze van de BBQ af zijn en op een schaal liggen, strooi daarna een snufje zeezout erover. Het is de finishing touch die je groenten naar een hoger niveau tilt en ervoor zorgt dat ze elke gast aan de BBQ zullen verrassen.

Geef Groenten Een Kans

Dus, de volgende keer dat je die grill aansteekt, geef groenten dan een kans. Ze verdienen het om in de schijnwerpers te staan, zelfs te midden van de sappige steaks en knapperige speklapjes. En wie weet, misschien zul je merken dat je een beetje groen in je leven nodig hebt. Want laten we eerlijk zijn, een maaltijd zonder groenten is als een barbecue zonder lachgas – gewoon niet compleet!

Tip: Koop de groentes bij een lokale boer, in plaats van bij de supermarkt. De smaak is zoveel beter 😉

Deel ons op social media