Site Overlay
Top 10 houtskoolbarbecues van 2022

Top 10 houtskoolbarbecues

Een houtskoolbarbecue is nog steeds erg populair. Door middel van briketten of houtskool zorg je voor een goede temperatuur en grill je een lekker stukje vlees. Er zijn tal van modellen te koop, in verschillende groottes en kleuren. Welke modellen houtskoolbarbecues dit jaar populair en hebben goede eigenschappen? Ontdek de beste 10 houtskoolbarbecues van dit jaar.

 1. Big Green Egg Large
  Het grilloppervlak van de Big Green Egg Large is voldoende groot om met 8 personen tegelijkertijd te kunnen barbecueën. Het rooster is van roestvrijstaal en zal dan ook niet gaan roesten. Het schoonmaken van dit rooster is overigens ook erg eenvoudig. De kuip is van keramiek en kan temperaturen tot 350 graden aan. De temperatuur kun je eenvoudig in de gaten houden waardoor je precies weet of de temperastuur op een goed niveau ligt. Of je nu wilt stomen, roken, bakken, koken of grillen, het kan allemaal. Ook kun je gebruik maken van slow cooking. De barbecue in de winter buiten laten staan is overigens geen enkel probleem. Het model is vorstbestendig en kan dan ook probleemloos op een vaste plek in de tuin neergezet worden.
 2. Weber Barbecuepakket Original Kettle 57 cm
  De Weber Barbecuepakket Original Kettle 57 cm is een grote barbecue die het mogelijk maakt om met 12 personen tegelijkertijd te barbecueën. Je krijgt een compleet pakket geleverd dat niet alleen bestaat uit de barbecue zelf. Zo krijg je namelijk ook een brikettenstarterset, houtskool en een hoes meegeleverd. De ingebouwde dekselthermometer geeft de actuele temperatuur weer. Handig, want zo weet je precies of je op de juiste temperatuur aan het grillen bent. Wil je de barbecue makkelijk schoonmaken, dan kun je een knop indrukken waardoor het as in een opvangbak valt.
 3. Weber Barbecuepakket Original Kettle 47 cm Zwart
  Wil je een compleet pakket van Weber, maar dan net een slagje kleiner? Kijk dan eens naar de Weber Barbecuepakket Original Kettle 47 cm Zwart. De grillplaat van deze BBQ heeft een diameter van 47 cm. Je kunt hiermee BBQ-en met 8 vrienden of familieleden tegelijkertijd. Verder profiteer je van dezelfde eigenschappen als bij het model van 57 cm.
 4. Weber Master Touch Premium SE E-5775 Zwart met Sear Grate
  De Weber Master Touch Premium SE E-5775 Zwart met Sear Grate heeft een zogenaamd GBS-rooster. Het voordeel hiervan is dat de BBQ uitgebreid kan worden met verschillende accessoires. Je kunt hierbij denken aan een wokpan of een pizzasteen bijvoorbeeld. Het One Touch systeem is eenvoudig in gebruik en zorgt dat de as die tijdens het barbecueën geproduceerd wordt in een speciale pan valt. Overigens is het geen probleem als je veel vrienden of familieleden uitnodigt om een avond te gaan barbecueën. Dit model van Weber kan maximaal 12 personen tegelijkertijd bedienen namelijk. Het scharnier van de deksel is makkelijk te sluiten en te openen dankzij de aanwezige veren.
 5. Arpe Kamado 13″
  De Arpe Kamado 13″ kan gebruikt worde als tafelmodel barbecue en is geschikt voor maximaal 3 personen. Leg de lekkerste soorten vlees en vis op het verchroomd stalen rooster en maak eventueel gebruik van slow cooking.  Grillen, bakken, stomen, roken of koken, het kan allemaal met dit model. Het onderstel zorgt ervoor dat de BBQ stevig op zijn plek staat. Je kunt er ook voor kiezen om de BBQ op een tafel neer te zetten. Ideaal als je niet achterin de tuin wilt staan, maar gezellig met mensen om je heen wilt barbecueën.
 6. Weber Go-Anywhere
  Op zoek naar de perfecte houtskoolbarbecue die eenvoudig mee te nemen is op vakantie of een dagje weg? Wellicht voldoet de Weber Go-Anywhere aan je wensen! De BBQ is niet alleen licht van gewicht, maar heeft ook een compact formaat. Je kunt de BBQ gebruiken met maximaal 5 mensen en kan zowel direct als indirect grillen. Dit laatste is mogelijk vanwege de deksel. Sluit deze en laat het vlees langzaam gaar worden. Er zijn 2 ventilatieroosters aanwezig die naar wens open- en dichtgezet kunnen worden. Hiermee kun je zelf de luchttoevoer regelen.
 7. Arpe Kamado 15″
  De Arpe Kamado 15″ is op verschillende manieren inzetbaar. Je kunt de barbecue neerzetten op de grond in je tuin of op het balkon, maar je kunt hem ook als tafelmodel gebruiken. Zo kun je er gezellig omheen staan of zitten met je vrienden of familie. Het rooster zal niet gaan roesten want het is gemaakt van roestvrij materiaal. Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig schoon te houden. Deze BBQ is geschikt voor 5 personen met verschillende kookmogelijkheden. Zo kun je bakken, grillen, koken en gebruik maken van slow cooking.
 8. The Bastard Urban Large Solo 2022
  Het nieuwste model van The Bastard, de Urban Large Solo 2022. Nog beter ten opzichte van eerdere modellen. Zo kun je gebruik maken van het nieuwe Advanced Cooking System. Hiermee kun je gebruik maken van 2 verschillende hoogtes. Grill je vlees met maximaal 7 personen. Maar uiteraard kun je ook zonder problemen groenten en vis op deze barbecue bereiden. De accessoires die worden meegeleverd kunnen ingezet worden om je BBQ om te toveren tot een oven. Daarnaast kun je de BBQ ook eenvoudig schoonmaken.
 9. Weber Smokey Joe Premium Zwart
  De Weber Smokey Joe Premium Zwart is een compacte houtskoolbarbecue met een klein formaat en laag gewicht. De dekselhouder is erg handig, want je kunt de deksel er eenvoudig aanhangen. Het grilloppervlak is voldoende groot voor 4 personen. Een handige barbecue voor in je tuin, op het balkon of om mee te nemen naar het strand bijvoorbeeld.
 10. Boretti Vittoria
  Op de laatste plek in onze top 10 met beste houtskoolbarbecues van dit jaarvinden we de Boretti Vittoria. Deze BBQ heeft een handige opvangbak waarin al het as wordt opgevangen. In het onderstel is een opbergruimte aanwezig waarin je eenvoudig het gereedschap of andere spullen kunt opbergen. De Boretti Vittoria is geen klein model, je kunt namelijk barbecueën met maar liefst 10 personen. Maak gebruik van de handige dekselthermometer als je in de gaten wilt houden of de BBQ goed op temperatuur is. Na gebruik kun je dit model eenvoudig reinigen dankzij de kolenbak en aslade die je eenvoudig uit de BBQ kunt halen.
Deel ons op social media